Brian Dunne Loser On The Ropes LP

. 266 van 1615
€ 27,99 (inclusief btw)
In Stock 1 .

14 april 2023

1-LP Holland

Rock / Alternative

Met Danny Vera als zijn chaperone kwam Brian Dunne naar Nederland en zijn song New Tattoo werd hier een hit. Nu is er is een nieuwe plaat van de New Yorkse singer-songwriter. Loser On The Ropes. Een plaat met een nieuw geluid, maar op hetzelfde label. Excelsior Recordings en Danny Vera slaan wederom de handen ineen en brengen via PMD Records het album uit.

"Ik ben geobsedeerd door falen," zegt Brian Dunne. "Het is zoveel interessanter voor mij dan succes, zoveel eerlijker en menselijker."

Op Loser On The Ropes, Brian Dunne's betoverende nieuwe album, verkent hij de donkere kanten van het bestaan. Het leven van losers en misfits. Dunne mag dan een singer-songwriter zijn in de puur technische zin van het woord, maar op dit album heeft hij meer gemeen met punkers en new wavers. Dat wil niet zeggen dat Loser On The Ropes een punkalbum is - het is misschien wel de mooiste en meest melodieuze plaat die Dunne ooit heeft gemaakt - maar eerder dat de songs recht op zijn doel afgaan. Het zijn sprekende nummers, gezongen met een stem die qua emotionele zeggingskracht hout snijdt. Verhalende liedjes ook waarin de zanger, die soms een kruising van Bruce Springsteen en Jackson Browne in herinnering roept, zichzelf niet spaart.

 

© 2009 - 2024 North End Haarlem | sitemap | rss