DeWolff & Dawn Brothers present Double Cream LP

Vorige . 212 van 3272 Volgende
€ 24,99 (inclusief btw)
In Stock 1 .

25 nov 2022

Double Cream is het soul project en -album van DeWolff & Dawn Brothers. Pablo van de Poel over Double Cream: “Het was tijdens de opnames van Dawn Brothers' nieuwe single 'Too Many Colors in the Sun' in 2017 dat ik besloot dat Bas van Holt en ik zeker een keer samen moesten gaan om wat nummers proberen te schrijven in de trant van Sam Cooke, Otis Redding, Ray Charles, The Coasters, Clovers en al die andere grote soul- en rhythm & blues-artiesten waar het allemaal mee begon: de muzikale goden die over de hele wereld heupen aan het bewegen brachten, de aanstichters die de basis legden voor vrijwel alle muziek die ons heeft geïnspireerd voor zoveel jaren. In onze eigen bands, DeWolff en Dawn Brothers, hebben we altijd geprobeerd een brug te slaan tussen "toen" en "nu", maar deze keer wilden we gewoon een tijdmachine bouwen die je terugvoert naar de jaren 60 met dezelfde uitrusting, opnametechnieken en muzikale manier van denken. Op 20 april 2021 kwamen we eindelijk bij elkaar en schreven we die dag 4 nummers: Let Me Tell You, I'm Gone, Alabama Small Town en (Something in my) Pocket. We vroegen onze vrienden om ze de volgende dag bij ons op te nemen.

In Electrosaurus Studio kwamen 9 mensen in één kamer samen die een geweldige tijd hadden terwijl ze nummers rechtstreeks op analoge tape opnamen. Alles werd live percussie en uitstekende vocale optredens van Bas. Het was een van de beste muzikale ervaringen die ik ooit heb gehad. Dus besloten we hier iets van te maken en planden we nog 4 sessies: 1 dag schrijven, 1 dag opnemen en 1 dag mixen. Het duurde niet lang of we hadden een volledig album opgenomen.

Alles wat je hoort, is live opgenomen op analoge tape met 6 tot 11 mensen samen in één kamer die een zo veel plezier hebben, en dat is precies wat dit album zo leuk maakt om naar te luisteren. Het was net zo leuk om te maken!” opgenomen, met blazers, backing vocals,

© 2009 - 2023 North End Haarlem | sitemap | rss