Lucky Fonzy III Hemellichamen LP

. 452 van 1615
€ 22,99 (inclusief btw)
In Stock 1 .

16 juni 2022

1-LP Holland

Popular

Lucky Fonz III heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als één van Nederlands beste songwriters en zijn nieuwe album ‘Hemellichamen’ bevestigt deze reputatie. ‘Hemellichamen’ staat vol Nederpop-maar-dan-anders. Soms melancholisch, dan weer extatisch, soms hartverscheurend, dan weer hilarisch: een ontroerende verzameling nieuwe songs, door 3voor12 al bestempeld als één van de meest veelbelovende Nederlandse releases van voorjaar 2022.

Volledig eigen stijl Na zijn door pers en publiek gewaardeerde albums ‘In je Nakie’ en ‘Multimens’ is ‘Hemellichamen’ volgens Lucky zelf, “...qua muziek een poging om al mijn uiteenlopende invloeden, van folk en house tot chansons, samen te smelten tot een volledig eigen stijl”. Dat blijkt uit dansbare hits als ‘Ik ben een sukkel’ en ‘Toedeloe’, maar ook uit de diepgang van albumopener 'Kwantumwetenschapper'. Lucky schreef, componeerde en produceerde alle songs op ‘Hemellichamen’ zelf. Sven Hamerpagt wordt in de credits genoemd als belangrijkste mede-producer.

Hoewel de liedjes op ‘Hemellichamen’ voor het eerst in opgenomen vorm naar buiten komen, bestaat meer dan de helft al in een live-vorm. Ze zijn als onderdeel van de theatershow ‘Buiten de Lijnen’ (2020/2021) al meegezongen en soms zelfs al gecoverd. “Die liedjes bestaan dus al, ze leven en hebben zichzelf bewezen. Ik heb ze zelf ook vaak genoeg gezongen om hardop te durven stellen: deze liedjes hebben een duurzame kwaliteit. De melodieën zijn mooi, en de teksten raken wat ze moeten raken”.

Ware poëzie Inhoudelijk is het album volgens Lucky een intiem verslag van de menselijke poging om zich te verhouden met alle mogelijke hemellichamen. Planeten en sterren staan, omdat er immers van alles in geschreven zou staan, symbool voor het lot. Daarnaast verwijst de titel ‘Hemellichamen’ naar alle lichamen om je heen die je ziet of denkt te zien. “Ware poëzie is gelukkig geen kruiswoordraadsel met een oplossing aan het eind”, vertelt Otto. “Ik ben zelf ook nog aan het ontdekken waar ‘Hemellichamen’ allemaal over gaat”.

Het hoesbeeld van 'Hemellichamen' is geschoten door Sanja Marušić, de topfotografe die eerder de befaamde hoes van Lucky's album 'In je nakie' schoot. Lucky: "Ik ben trots op mijn langdurige samenwerking met Marušić. Met haar coverbeeld waarin ik zowel lijk te vallen als op te stijgen, heeft ze het poëtische gevoel van het album prachtig gevangen”.

Lucky Fonz III (Otto Wichers) heeft de afgelopen jaren een bijzondere plek verworven in ons cultureel landschap. Als singer-songwriter maakte hij zeven albums met eigenzinnige indiepop. Als live-performer veroverde hij zowel de clubs als festivals zoals Lowlands en Pinkpop, maar ook het cabaretpubliek. Niet voor niets riep VPRO’s 3voor12 Lucky op basis van zijn live- reputatie uit tot één van de meest invloedrijke artiesten van Nederland. Ook op TV maakte hij furore; als muziekkenner bij programma’s als DWDD en Pauw, deelnemer aan De Slimste Mens én deskundige op het gebied van psychische stoornissen. Als schrijver publiceerde Lucky Fonz III diverse columns, gedichten en korte verhalen.

 

© 2009 - 2024 North End Haarlem | sitemap | rss