S10 Vlinders 2LP - White Vinyl-

Vorige . 832 van 2781 Volgende
€ 29,99 (inclusief btw)
In Stock 3 .

6 mei 2022

Met al een Edison op zak gaat S10 verder. De 20-jarige rapper Stien den Hollander, of zoals vele haar kennen als S10 (es tien), komt met een nieuwe plaat Vlinders. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze aan iedereen kunnen laten zien, wat ze in huis heeft. Na haar debuut ep Antipsychotica in 2017 tekende ze in hetzelfde jaar een platencontract bij Noah’s Ark. Daarna bracht de rapper de ep Lichtruim uit. Met als volgt in 2019 haar debuutalbum Snowsniper.

De Nederlandse zangeres en rapper wist op een zeldzame manier, persoonlijke en openhartige verhalen te vertellen. Haar sound heeft veel basiselementen van hiphop. Waarbij veel van haar nummers geproduceerd worden door haar vaste producer Sim Fane. Die was ook dit keer erg betrokken bij de plaat Vlinders. Nummers van S10 worden gekenmerkt door krachtige kicks in combinatie met duistere melodieën. Ze is een alternatieve artiest met een muzikaal eigen geluid.

Op de nieuwe plaat Vlinders gebruikt S10 meer haar eigen zangstem dan dat ze rapt. Er is goed te horen dat er gebruik is gemaakt van elektronica, maar ook van live-instrumenten zoals piano en de harp. Luisteraars werden al warm gemaakt met de eerste single Maria, die een feministische boodschap heeft. En de single Achter Ramen in samenwerking met de Vlaamse rapper Zwangere Guy. Hier komen de duistere melodieën die je ook al op haar vorige album terughoorde.

Maar dit keer is het toch anders. Vlinders is een plaat waar elke luisteraar zich in kan vinden. Het album gaat over dingen die mensen in hun dagelijkse leven meemaken. Een zoektocht naar veiligheid, liefde en het tonen van vluchtgedrag, is de boodschap die overgebracht wordt. In het eerste nummer van de plaat Masker Af begint haar eerste zin met ‘Je vader die niet meer voor je rent.’ Dit omschrijft een verhaal over slechte relaties tussen ouder en kind. Een ander goed voorbeeld is het liefdesliedje For Days samen met Sor, waarbij S10 in het heerlijke refrein zingt: ‘Ik kijk naar het leven door een roze bril smoorverliefd op jou, smoorverliefd op jou.’ De stem van S10 wordt ondersteund door een zuivere autotune.

S10 had bij haar vorige album al samenwerkingen met grote artiesten zoals: Kraantje Pappie en Willem. En dit keer weet ze dat te overtreffen. Bijvoorbeeld op het nummer Vlucht, waaraan Ronnie Flex meewerkt. Maar ook met artiesten zoals GIAN, Sor en Yung Nnelg weet ze op een creatieve manier weer mooie nummers uit te brengen, die een goeie afwisseling zijn op dit album. Een andere mooie toevoeging op de plaat is Niet Bang Zijn in samenwerking met Wende Snijders. Op de achtergrond komt de harmonie van de harp mooi samen.

Snowsniper was een plaat met veel losse nummers. Waarvan sommige er flink uitsprongen. Vlinders is meer een soort luisterboek, waarbij je niet kan stoppen met luisteren. S10 is een verhalenverteller en het is haar wederom gelukt om luisteraars daarin mee te nemen.

© 2009 - 2022 North End Haarlem | sitemap | rss