Opera Alaska The Stream LP

. 939 van 1673
€ 22,99 (inclusief btw)
In Stock 1 .

29 mei 2020

Marien Dorleijn laat er geen gras over groeien als Moss even stilligt. Hij heeft met top jazzgitarist Marzio Scholten nog een band, Opera Alaska geheten. Het is indiepop die wat kleinschaliger klinkt, qua melodieën verstilder en qua teksten associatiever.

Hoe die twee, Marien en Marzio, in de studio versterkt door drumster Lisa Ann Jonker (ex-Bombay), elkaar gevonden hebben: ‘Ik kende Marzio aanvankelijk alleen via Facebook,’ vertelt hij over de eerste kennismaking. ‘Het ging over gear geloof ik.’ Over spullen dus. Niet geheel onbelangrijk in muzikantenkringen. ‘We reageerden een keer op dezelfde post, maar ik kende hem niet persoonlijk.’ Een toevallige lijfelijke ontmoeting op de kinderafdeling in het IKEA-filiaal in Delft bracht de twee vervolgens bij elkaar. Marien stelde hem voor om eens iets samen te gaan doen. De hele plaat die elf tracks telt is in vijf sessies opgenomen in Mariens vaste studio in het Kytopia complex in Den Dolder. 

‘Sfeerrijk, dromerig en uitzonderlijk muzikaal.' - Trouw

 

'Geen seconde voorspelbaar en vaak betoverend mooi.' - De Volkskrant ★★★★

 

'The Stream is een pracht van een indiepopplaat' - OOR

 

‘The Stream is een boeiende luisterplaat, waarop de dubbele dosis creativiteit zorgt voor een afwisselend geluid.’ - Nieuwe Plaat

 

© 2009 - 2024 North End Haarlem | sitemap | rss