Hootie & The Blowfish Imperfect Circle LP

Vorige . 205 van 1222 Volgende
27,99 (inclusief 21% btw)
In Stock 1 .

22 nov 2019

Tsjonge, wat gaat de tijd snel. Het is alweer 25 jaar geleden, dat de uit South-Carolina komende alternatieve rockband Hootie & The Blowfish op het podium stond. Voordat er nu iemand de zakrekenmachine raadpleegt: dat was in1994. Een hele andere tijd. De muziekbusiness leverde destijds sprookjesachtige successen op zoals, ongelooflijk maar waar, 21 miljoen maal werd het debuut-album van deze band “Cracked Rear View”verkocht. Na zo’n succes ben je, dat staat wel vast, in de eerste plaats wel ‘binnen’. Vooral omdat het daaraanvolgende album  “Fairweather Johnson” de eerste plaats van de amerikaanse charts bereikte en zo’n 2 ½ miljoen kopers vond. OK, vanaf die tijd ging het met de carrière van de band wat bergafwaarts. 

De meeste van de 13 tracks zijn een aangename doorsnee van rock, pop, folk en country. Een buitenbeentje is zeker “Turn It Up”. Het door de band en een andere co-producer Jeff Trott geschreven nummer, offbeat groove  en voorzien van blazers, doet je in eerste instantie denken aan ska, reggae en carabische invloeden, maar verrast uiteindelijk met soul en jazz. Dit doet denken aan een arrangement van Huey Lewis. Alles bij elkaar een interessante track.

Wat de leden van de band zonder hulp van prominenten teweeg brengen, kan zich ook laten horen. Heel goed zelfs. Sterker nog: hun solo-songs, zoals de eenvoudige maar mooie folk-popsong “We Are One” en de melancholische akoestische ballade “Change” behoren tot de mooiste bijdragen van dit album.

Samengevat: met “Imperfect Circle” slagen Hootie 

© 2009 - 2020 North End Haarlem | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel