Awaiting Repress

Skunk Anansie 25live@25 3LP

. 115 van 3469
€ 44,99 (inclusief btw)

in 2019 bestaat Skunk Anansie vijfentwintig jaar en daarom brengt de iconische band het live-album 25LIVE@25 uit. Het album bevat opnames die de afgelopen jaren zijn gemaakt en door Jeremy Wheatley zijn samengebracht tot één uniek concert. Het is een passende ode aan de ongelofelijke carrière van Skunk Anansie en haar belang als muzikale en culturele kracht. De opwindende liveshows van het viertal zijn als een orkaan van energie, geluid en persoonlijkheid. Een aansporing om onderdeel te worden van iets groters, iets wat maar moeilijk is te weerstaan. Luister nu alvast naar de live-versie van all-time hit Weak.
Opgericht in 1994 legde het viertal direct een sterk gevoel voor individualiteit aan de dag. Ze vermeed de Britpop-scène met haar witte, mannelijke twintigers en presenteerde een glorieuze mix van ras, gender, seksualiteit, cultuur en muzikale invloeden. Niet gebonden aan welke scene dan ook ging Skunk Anansie volle kracht vooruit met haar eigen wilde geluid en beelden: geagiteerd, rauw en politiek geladen ‘clit rock’; een term bedacht door Skin. ‘As a black female singer, it was hard to get accepted in many ways,’ blikt Skin terug. ‘And then I was onstage, doing exactly what I envisioned in my dreams. And I felt for the first time that I was accepted.’ Gitarist Ace voegt toe: ‘London in the 1990s was a mish-mash of people. But bands weren’t - it was always four blokes with identical haircuts. We were a band of people who were real. That’s why we were radical.’
De veelbesproken live-shows leidde al na een paar optredens tot een platencontract. Niet veel later werd Skunk Anansie de eerste multiraciale band die door Zuid-Afrika tourde. Het eerste Glastonbury optreden volgde nog geen jaar na oprichting. Vier jaar later werd Skunk Anansie teruggevraagd, ditmaal als headliner. Skunk Anansie is een van de meest unieke rockbands van de laatste drie decennia. In de afgelopen vijfentwintig jaar scoorde de band talloze hits en Top 10 albums, verkocht ze miljoenen platen, tourde vele malen de wereld rond, deelde het podium met David Bowie en U2 en zong op de verjaardag van Nelson Mandela met Stevie Wonder, Nina Simone en Michael Jackson. Terwijl scènes en genres komen en gaan, hebben buitenstaanders als Skunk Anansie een speciaal soort levensduur en de tand des tijds weten te doorstaan.

© 2009 - 2024 North End Haarlem | sitemap | rss