Platenbon 5

Vorige . 7 van 12 Volgende
5,00

Nederlands bekendste Cadeaubon keert in 2016 terug in digitale vorm.

Op 25 november 2016, 10 jaar na het verdwijnen van de Platenbon, wordt deze cadeaubon opnieuw gelanceerd. De vinyl markt is aan een onstuitbare opmars bezig en daarom heeft de Stichting Nationale Platenbon besloten de Platenbon opnieuw uit te gaan geven. Op die manier wil zij aansluiten bij deze ontwikkeling in de audiomarkt. Niet zoals vroeger met een papieren cadeaubon, maar in een digitale vorm als cadeaukaart: De Platenbon! 

In 2006 maakte de Platenbon na bijna 40 jaar plaats voor de Nationale EntertainmentCard, waarmee een voorschot werd genomen op een toekomst waarin minder platen en meer entertainmentproducten verkocht zouden worden. Martin de Wilde, voorzitter Stichting Nationale Platenbon: “De terugkeer van de Platenbon heeft natuurlijk alles te maken met de ontwikkelingen in de markt en dan doel ik vooral op de opmars en de populariteit van vinyl. Het succes van Record Store Day – voor de meeste platenzaken inmiddels belangrijker dan kerst – is daar een goed voorbeeld van.” 

De oude, vertrouwde cadeaubon ‘De Platenbon’, die in de hoogtij dagen een naamsbekendheid had van ruim 90% onder alle Nederlanders, is van een nieuwe look & feel voorzien.De uitstraling is retro en tegelijkertijd modern. Het tegoed op de kaart is ook te besteden aan andere entertainmentproducten, die de aangesloten winkeliers verkopen. De Platenbon is geen vervanger van de bestaande Nationale EntertainmentCard, maar een extra cadeaukaart die naast de Nationale EntertainmentCard in de markt wordt gezet en meer aansluit op de beleving van muziekliefhebbers.

© 2009 - 2021 North End Haarlem | sitemap | rss