De Staat Red, Yellow & Blue 3 x 10' -Triple Coloured Vinyl-

Vorige . 7 van 569 Volgende
€ 54,99 (inclusief btw)

2 juni 2023

3-12in Holland

Rock

10"

In November 2021 startte De Staat met hun project red, yellow, blue. Na meer dan 1,5 jaar zal het project zijn apotheose bereiken in Juni 2023 en maakt de band alle kleuren compleet. Hierop zijn nummers te vinden zoals: Who’s Gonna Be The GOAT? (yellow), Look At Me (red) en Running Backwards Into The Future (blue)

Er was tijdens de pandemie meer rust en ruimte om gezamenlijk aan nieuwe nummers te werken. Bovendien was de nieuwe studioruimte in De Basis (voormalig Doornroosje) de ideale plek hiervoor. Tijdens het creatieproces merkten ze dat er verschillende stijlen terugkeerden in hun demo’s – allemaal met het herkenbare, eigen geluid. Nadat de eerste nummers klaar waren, werden ze voor het gemak onderverdeeld in primaire kleuren. Die drie kleuren staan voor gemoedstoestanden: rood voor de duistere kant, geel voor de lichtvoetige dansbare nummers en blauw voor melancholie. Samen vormen ze het volledige spectrum van wat De Staat op dit moment is. Toen ze dat eenmaal voor zich zagen, konden ze binnen die kaders de grenzen opzoeken. Deze werkwijze gaf vooral richting voor het verdere schrijfproces en al gauw werd duidelijk dat dit geen album ging worden. Zijn het drie EP's? Drie playlists? Eén album? Misschien wel alles van dat.

Daar waar Torre altijd de muziek schreef, is de band meer dan voorheen betrokken geweest bij het schrijven van nieuwe nummers. Hierdoor ontstonden er tracks die anders niet waren geschreven. Andrew Scheps is de mix engineer van deze nummers. Hij ontving Grammy awards voor zijn werk aan Red Hot Chili Peppers' Stadium Arcadium, Adele's 21 en Ziggy Marley's Fly Rasta.

 

 

© 2009 - 2023 North End Haarlem | sitemap | rss