Horsegirl Versions of Modern Performance LP - Coloured Vinyl-

. 2312 van 4088
€ 24,99 (inclusief btw)
In Stock 1 .

. Performance

1-LP Holland

Rock / Alternative

Indie Only, Coloured Vinyl

Het uit Chicago afkomstige trio Horsegirl heeft de details van hun debuutalbum ‘Versions of Modern Performance’ bekend gemaakt. Het album komt uit op 3 juni via Matador/Beggars.

Horsegirl bestaat uit Penelope Lowenstein (gitaar, zang), Nora Cheng (gitaar, zang), en Gigi Reece (drums). De drie hebben een hechte band, waardoor de warmte en kracht te voelen is in elke seconde van hun debuut. Met open teksten en een geluid dat met een hoop enthousiasme door een groot scala van stijlen gaat is ‘Versions of Modern Performance’ een spannend debuutalbum.

Versions of Modern Performance werd opgenomen met John Agnello (Kurt Vile, The Breeders, Dinosaur Jr.) in Chicago's Electrical Audio. “It’s our debut bare-bones album in a Chicago institution with a producer who we feel like really respected what we were trying to do,” zegt de band.

Over de hele plaat speelt Horsegirl vakkundig met verschillende texturen en toont hun voorliefde voor improvisatie en experimenteren. Je hoort elementen van muziek uit de jaren '80 en '90 waar de band zo diep en oprecht van houdt – dat wat vroeger "college rock" werd genoemd, het warme, luidruchtige gebrul van shoegaze en de spaarzame hooks en ritmes van post-punk. Als Horsegirl deze stromingen en meer samenvoegt voelt het als iets dat net zo speels en uniek is als zijn voorgangers.

 

© 2009 - 2024 North End Haarlem | sitemap | rss