Blood Red Shoes Ghost On Tape LP -Blue Vinyl-

Vorige . 649 van 2479 Volgende
€ 26,99 (inclusief btw)
In Stock 1 .

Transparent Blue Vinyl

1-LP Holland

Rock

Coloured Vinyl, Transparent

Na jaren aan weerszijden van de Atlantische Oceaan te hebben gewoond, hebben gebeurtenissen in de wereld Laura-Mary Carter en Steven Ansell van Blood Red Shoes weer bij elkaar gebracht in wat de meest vruchtbare periode van hun 17 jaar samenzijn is geworden.

"Het is lang geleden dat we allebei in dezelfde stad woonden", legt Steven uit. "We hebben dit album geschreven in LA bij Laura thuis, zijn toen naar Engeland gekomen om het op te nemen... en toen is alles gek geworden".

Ze realiseerden zich al snel dat ze het album niet konden uitbrengen en niet op tournee konden gaan tot de wereld weer een beetje normaal was, en de band merkte dat ze hun energie snel kwijt waren aan andere projecten. Laura-Mary begon een podcast, Never Meet Your Idols, met haar beste vriendin in LA, en interviewde iedereen, van Zack Snyder tot Mark Lanegan tot CHVRCHES. Het derde seizoen gaat nu van start. Steven begon zijn liefde voor elektronische muziek toe te passen door het schrijven en produceren van andere alternatieve artiesten zoals Circe, ARXX, Aiko en XCerts, en verzamelde daarbij miljoenen streams.

Na samengewerkt te hebben aan Laura-Mary's aankomende solo mini-album ‘Town Called Nothing’ en rusteloos van het gebrek aan touren, begon het duo te jammen in repetitieruimtes, wat leidde tot het razendsnel schrijven, opnemen en uitbrengen van de onmogelijk getitelde Ø EP in de zomer van 2021. Waarmee een einde komt aan wat de band een "off year" noemt.

En dat brengt ons terug bij GHOSTS ON TAPE. Het lijkt erop dat net als David Lynch's The Lost Highway, niets lineair is in de wereld van Blood Red Shoes. Geschreven en opgenomen voor hun meest recente EP, is GHOSTS ON TAPE een grote sprong op nieuw terrein voor de band. Muzikaal en emotioneel hun meest volwassen werk, het is een complexe, fantasierijke, en zeer gothic ontwikkeling van hun geluid. Muzikaal laat het bijna geen sporen na van hun vroegere zelf.

"We zijn altijd buitenstaanders geweest, vanaf het allereerste begin" zegt Steven. "Dit album gaat er echt over dat we ons laten gelden als ons eigen kleine eiland", voegt hij eraan toe. "We hebben een hele carrière gemaakt van te horen krijgen wat we 'niet' zijn, van afgewezen te worden, van er niet bij te horen, en dit album is ons doelbewust duwen in al onze vreemdheid, het benadrukken van alle dingen die ons anders maken". Geobsedeerd door waargebeurde misdaad en moord podcasts, zijn veel nummers op de plaat verteld in karakter en verkennen de donkere psyché van degenen op het toppunt van buitenstaander schap: seriemoordenaars. GHOSTS ON TAPE schetst een beeld van een donkere en verontrustende wereld. Het is het geluid van een verenigd en zelfverzekerd duo dat precies weet wie ze zijn, ook al snapt de buitenwereld dat niet echt. Het geluid van twee mensen die hun hele volwassen leven samen muziek hebben gemaakt en die, meer dan ooit, nieuwe wegen voor hun creativiteit vinden.

"Uiteindelijk is dit album een uitnodiging", legt Steven uit. "Wij zeggen: dit is onze wereld, dit zijn onze donkerste gedachten en gevoelens - onze geesten - op tape vastgelegd. Jullie zijn welkom om met ons mee te doen. Kom en omarm het vreemde".

 

© 2009 - 2022 North End Haarlem | sitemap | rss