Jungle By Night Algorhytym LP - Blue Vinyl-

Vorige . 36 van 1952 Volgende
€ 19,99 (inclusief btw)
In Stock 1 .

22 okt 2021

Cool Blue Vinyl

1-LP Holland

Jazz

Coloured Vinyl, Indie Only

Na meer dan een decennium dansvloeren te hebben opgewarmd op meer dan 600 festivals, podia in 34 landen en in totaal 6 uitgebrachte albums, heeft het negenkoppige instrumentale collectief Jungle by Night hun jarenlange passie, vriendschap en invloeden van krautrock, dance, jazz en techno samengesmolten tot een nieuwe analoge compositie. << Algorhythm >> haalt het menselijke in ons naar boven en verbindt ons met elkaar als nooit tevoren in tijden van constante digitale afleiding.

Jungle by Night: ''In een wereld waarin technologie en haar algoritmes een grote invloed hebben gekregen op ons dagelijks leven, staren we bijna liever naar onze schermen dan dat we naar elkaar omkijken. Met << Algorhythm >> brengen we een ode aan het natuurlijke, spontane MENSELIJKE ritme, als tegenwicht voor de gesofisticeerde bedwelmende algoritmes van de computer.''

The << algorithm >> Het bepaalt wat we zien, waar we naar luisteren, wie we ontmoeten. Het wereldwijde web lijkt deze vrije wereld te zijn waarin iedereen toegang heeft tot alles en iedereen. Maar in werkelijkheid stuurt het ons in een bepaalde richting. Een richting die vaak natuurlijk aanvoelt, geruststellend, veilig zelfs. Het bevestigt onze gedachten maar drijft ons niet op andere manieren te denken of op zoek te gaan naar nieuwe perspectieven. Terwijl we opgeslokt worden in onze bubbels, drijven we langzaam uit elkaar.

Met dit nieuwe analoge album laat Jungle By Night onze zeepbel barsten en herinnert zij ons eraan dat we ons moeten overgeven aan het mens-zijn. Met stijlen als Dance, Funk, Jazz en KrautRock, gemixt tot een volstrekt uniek en inclusief genre van dansbare muziek: Analog Dance Music, nodigt de band ons uit om in het moment te leven en spontaniteit te verwelkomen.

Jungle By Night: ''Tijdens de corona-crisis hebben wij als band veel tijd gehad om na te denken over de rol en functie van (live) muziek. Een van de magische krachten van live muziek is hoe het een sfeer van vrijheid, expressie en saamhorigheid kan creëren. Kunnen we ons daar na ruim een jaar staren naar onze schermen nog aan overgeven of zijn we afgedreven? En is er nog wel een toekomstperspectief? Dit album verkent de scheidslijnen tussen mens en machine. De pandemie stelde ons in staat om een nieuwe artistieke stap te zetten door meer theatrale elementen te implementeren om een volledig samenhangend album te creëren.''

 

 

© 2009 - 2021 North End Haarlem | sitemap | rss