Coldplay Everyday Life 2LP

Vorige . 14 van 2051 Volgende
29,99 (inclusief 21% btw)
In Stock 2 .

22 nov 2019

 

Productomschrijving:
Coldplay is terug met hun langverwachte nieuwe album, ‘Everyday Life’, dat op 22 november uitkomt.
Na zeven succesvolle studio albums, waarvan ‘A Head Full Of Dreams’ in 2015 het laatste was, komt de UK band nu met een achtste studio album.

‘Everyday Life’ telt 16 nummers, onderverdeeld in twee delen van 8 nummers, ‘Sunrise’ en ‘Sunset’. De hoes van het album dateert uit 1919 en is een foto van een band van de overgrootvader van bandmember Johnny Buckland.
Het album is, zoals de titel doet vermoeden, een reactie op het hedendaagse leven en raakt actuele thema’s zoals oorlog, de vluchtelingencrisis, de opkomst van rechts nationalisme, sexisme, racisme, politie geweld, corruptie en ‘gun control’ aan.

De band begon met het schrijven van het album gedurende de tweejarige tour in navolging van ‘A Head Full Of Dreams’.
Deze tour was wereldwijd de op drie na grootste tour aller tijden en het nieuwe album is dan ook een reactie op de turbulente tijd die de band doormaakte en de politieke chaos die rond diezelfde periode ontstond.
De 16 nummers zijn op verschillende locaties wereldwijd opgenomen en het album is geproduceerd door ‘The Dream Team’. Ook zijn artiesten uit verschillende landen, waaronder Stromae, Femi Kuti, Tiwa Savage en Jacob Collier, op het album te horen.  

Coldplay wenst met ‘Everyday Life’ een boodschap van ‘Peace and Love’ uit te dragen, hetgeen in het Arabisch ook op de album kaft te lezen is.
Met lyrics als ‘I Could Be You, You Could Be Me’, brengt de band een gevoel van saamhorigheid, liefde en empathie naar buiten.
 

 • 180g Vinyl
 • Black vinyl
 • Cover features foil/holographic stamping

Selections

Sunrise - Side A:

 1. Sunrise
 2. Church
 3. Trouble In Town
 4. Broken

Sunrise - Side B:

 1. Daddy
 2. WOTW / POTP
 3. Arabesque
 4. When I Need A Friend

Sunset - Side C:

 1. Guns
 2. Orphans
 3. Eko
 4. Cry Cry Cry

Sunset - Side D:

 1. Old Friends
 2. -
 3. Champion of the World
 4. Everyday Life
© 2009 - 2020 North End Haarlem | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel